İçeriğe geç

Mersin Akdeniz Ilçe Mi

Mersin Akdeniz ne zaman ilçe oldu?

22.03.2008 tarih ve 26824 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 5747 sayılı Kanuna göre ilimiz, 01.07 tarihinde merkez ilçenin dört ilçeye ayrılmasıyla kurulmuştur.

Mersin Akdeniz nereye bağlıdır?

Akdeniz, Mersin ilinin merkez ilçesidir. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlıdır. Kuzeyinde Toros Dağları, güneybatısında Yenişehir ve doğusunda Tarsus ilçeleri bulunmaktadır.

Akdeniz Belediyesi hangi şehirde?

Akdeniz Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bir belediye iken, 23 Temmuz 2004 tarih ve 25531 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 5216 sayılı “Büyükşehir Belediyesi Kanunu”nun 3. maddesinin “d” fıkrası uyarınca birinci kademe belediyesi statüsüne kavuşmuştur.

Mersin Akdeniz ilçe belediye başkanı kim?

Mustafa Muhammet Gültak (1969, Mersin doğumlu) Türk eczacı, siyasetçi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 25. dönem Mersin milletvekilidir. 2019 yerel seçimlerinde Mersin ilinin Akdeniz ilçesinin belediye başkanı seçildi.

Mersin Akdeniz’de mi?

Mersin, Türkiye’nin Mersin ilinin merkezini oluşturan şehirdir. Mersin, Türkiye’nin Akdeniz bölgesinde bir liman kentidir.

Mersinin en büyük ilçesi hangisidir?

* TARSUS, 353.469 KİŞİLİK NÜFUSUYLA MERSİN’İN EN BÜYÜK İLÇESİ OLUP, NÜFUSUN 278.865’İ MERKEZDE, %74’Ü BULUNMAKTADIR.

Mersin’de kaç ilçe var?

21 Haziran 2024’te gözden geçirilen kararlı sürüm gösterilmektedir. Gözden geçirilmeyi bekleyen iki değişiklik vardır. Mersin, eski adıyla İçel, Türkiye’nin bir ilidir. Mersin’in 13 ilçesi vardır ve bunlardan dördü merkez ilçedir.

Akdeniz Bölgesi nereden başlıyor?

Akdeniz bölgesi, Toros Dağları’nın güneyinden başlayıp Suriye sınırına kadar uzanan eşsiz güzellikteki manzaraları, kıyıları, koyları ve plajları içerir. Bölgenin illeri Adana, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, İçel, Kahramanmaraş ve Osmaniye’dir.

Akdeniz hangi ile bağlıdır?

AkdenizKonumGüney AvrupaBatı AsyaKuzey AfrikaKoordinatlar38°K 17°DAda(s)± 3.

Akdeniz kimin bölgesi?

Akdeniz Bölgesi, Türkiye’nin yedi coğrafi bölgesinden biridir. Güney Anadolu’da Akdeniz kıyısı boyunca uzanır. Genişliği 120 ila 180 km arasında değişir. Batı ve kuzeybatıda Ege Bölgesi, kuzeyde İç Anadolu Bölgesi, doğuda Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve güneyde Akdeniz bulunur.

Mersin nereye bağlıdır?

Bu il Akdeniz’in Doğu Akdeniz bölgesinde yer almaktadır. Mersin’in komşu illeri doğu sınırında Adana, kuzey sınırında Niğde ve Konya, kuzeybatı sınırında Karaman ve batı sınırında Antalya’dır.

Mersin Kazanlı hangi ilçeye bağlıdır?

28.03 Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde ilçe kurulmasına ilişkin, Kazanlı Belediyesi tüzel kişiliğine sahip.

Akdeniz ne zaman ilçe oldu?

Akdeniz İlçe ID Mersin’in en büyük ilçesidir. İlçe teşkilatı 2008 yılında kurulmuştur.

Mersin Limanı hangi ilçededir?

Mersin Limanı’nın dalgakıranla korunan kısmı, şehrin güneyinde Akdeniz ilçesi kıyısında yer almaktadır.

Mersin hangi parti?

Mersin Büyükşehir BelediyesiVakfı1873TipBüyükşehir BelediyesiMerkezAkdeniz, MersinBaşlığıVahap Seçer (CHP)5 hat daha

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Rus Escort