İçeriğe geç

Yavuz Türküsü Hangi Yöreye Aittir

Al fadimem türküsü hangi yöreye aittir?

🤗 Uğur Önür ve Umut Sülünoğlu, Afyon Emirdağ bölgesine ait “Al Fadime’m” türküsünü seslendiriyor. #TürkHalk Müziği #Canlı Gösteri #Halk Şarkısı #Halk Şarkıları #Afyon #Emirdağ16 Mart 2022

Çanakkale içinde türküsü hangi yöreye ait?

Ait olduğu bölge Kastamonu’dur. Muzaffer Sarısözen tarafından yazılan türkünün kaynağı Kastamonulu İhsan Ozanoğlu’dur. İlk kayıt Marika Papagika tarafından 1923 yılında yapılmıştır.

Hacel Obası türküsü hangi yöreye aittir?

“Önce söz ver canım, sonra gel. Ay geçti göremedim canım” 🥀 Zahide Özdemir’in Sivas yöresine ait “Hacel Obası” türküsünü dinliyoruz. 🎶 #TRTMusic #TurkishFolkMusic #ZahideÖzdemir #türkülerimiz.

Fırat türküsü hangi yöreye aittir?

Köprü, 1987 yılında İhsan Öztürk tarafından derlenen Fırat Ağıtı’na konu olmuş olup Elazığ yöresine aittir. Birçok halk ozanı tarafından söylenen ve Eşkıya filmiyle yeniden popüler hale gelen türküde “Kömürhan Köprüsü Harput’a bakar” sözleriyle anılmaktadır.

Al fadimem nere türküsü?

EVİNİZİN ÖNÜNDEKİ SOKAK Al Fadime’mRepertuar No. 3505Konum – İlAFYONDDilçe – KöyEmirdağKaynak KişiMETİN AKINDderleyenALİ DEMİRHAN10 satır daha

Meyrik türküsü hangi yöreye ait?

“Maraş’tan Bir Haber Geldi” yöre halkı tarafından ağıt olarak söylenen, 1971 yılında Aşık Mahsuni Şerif tarafından bestelenen ve popüler hale gelen bir türküdür. “Meyrik” türküsünün konusu Damlataş’ın Pazarcık köyü Kantarma kampında veremden ölen ve yas tutulan güzel bir gelindir.

Kale türküsü hangi yöreye ait?

Çanakkale’deki şanlı zaferden günümüze ulaşan birçok yazılı eser var ancak anlatacağımız şey Çanakkale türküsünün bilinmeyen hikayesidir. Herkes bu türkünün Çanakkale yöresine ait olduğunu düşünse de türkü aslında Kastamonu yöresine aittir.

Aynalı Çarşı hangi ildedir?

Aynalı Çarşı (veya Halyo Çarşısı) Çanakkale’deki büyük çarşıdır. Şehrin Yahudi cemaatinin liderlerinden biri olan Eliyau Hallio tarafından 1890 yılında yaptırılmıştır.

Çanakkale türküleri nelerdir?

“Çanakkale türküleri” kategorisindeki sayfalar

Oy madımak türküsü hangi yöreye ait?

MADIMAK OYLUM OYLUMRepertuar No. 1737Yer – İlSİVASDilçe – Köy Kaynak Kişi FAHRİ KARAOĞLANNIDA TÜFEKÇİ tarafından derlenmiştir10 satır daha

Yemen türküsü hangi yöreye aittir?

Dr. Songül Karaosmanoğlu, Ata türküsünün sözlerinin aslında “Burası Muş” olduğunu belirterek, türkünün Yemen’deki Huş kentinden bahsettiği yönündeki söylentilerin asılsız olduğunu, ancak bazı otoritelerin türkünün Muş’a ait olsa da hikâyenin mutlaka Muş’ta geçmeyebileceğini belirttiğini söyledi.

Alageyik türküsü hangi yöreye aittir?

Ala Geyik Türküsü – Serik | İlçemizde 1969 yılında çekilen Ala Geyik filminden “Alageyik Türküsü” | Serik MerkezFacebook tarafından.

Züleyha türküsü hangi yöreye ait?

🎼 Giresun yöresinden bir türkü: “Çavuşlu Diye Diye” “Züleyha ile Sınırsız Melodiler” bu akşam 22.00’de. Emre Gürsoy ve Afşin Akyol’la yeni bölümüyle TRT Müzik’te.

Zeynebim türküsü hangi yöreye aittir?

Sivas’ın en ünlü türkülerinden biri olan “Zeynebim” türküsünü, Sivas’ın güzel manzarası eşliğinde sizlerle paylaşıyoruz. Keyifli dinlemeler. “Zeynep, senin soyunda bu güzellik var, Elvan elvan, bağında güller yetişir, bayram arifesinde, bayram ayında, Zeynebim, Zeynebim, alli Zeynebim.”2 Mayıs 2020

Kömürhan Köprüsü kime ait?

Yeni Kömürhan KöprüsüKonumElazığ ve Malatya, TürkiyeKoordinatlar38°26′24″K 38°49′12″Mal sahibiKarayolları Genel MüdürlüğüTipGerme eğimli kablo destekli köprü17 diğer hatlar

Yemen türküsü hangi yöreye aittir?

Dr. Songül Karaosmanoğlu, Ata türküsünün sözlerinin aslında “Burası Muş” olduğunu belirterek, türkünün Yemen’deki Huş kentinden bahsettiği yönündeki söylentilerin asılsız olduğunu, ancak bazı otoritelerin türkünün Muş’a ait olsa da hikâyenin mutlaka Muş’ta geçmeyebileceğini belirttiğini söyledi.

Huriyem türküsü hangi yöreye ait?

İşte Kastamonu’nun İnebolu ilçesine ait ve zamana meydan okuyan bir efsanenin izlerini taşıyan ünlü GIYDIVAN (Huriye’m) türküsünün hikayesi. Hikaye, beşik şapkalı iki genç arasında geçiyor.

Afyon’a ait yöresel müzikler nelerdir?

“Karakoyun, Yaşar, Serenler, Karahisar Kalesi, El Fadimem” Afyonkarahisar’ın meşhur türküleridir.

Al fadimem bestecisi kimdir?

Anonim eser, sahibinin bilinmediği/kimliğinin belirlenemediği eserdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir