Zingil nasıl olur?
Zingil nasıl hazırlanır: Yaklaşık 2-3 su bardağı un ve kabartma tozu ekleyin ve sıvı bir hamur yoğurun. Hamuru avucunuza sıkın ve yağlanmış bir kaşık kullanarak ceviz büyüklüğünde ısıtılmış yağa bırakın. Kızaran Zingiller hemen soğuk şuruba atılır ve biraz karıştırıldıktan sonra çıkarılır.
Zingil nerenin tatlısı?
Lokma tatlısı çeşitlerinden biridir. Mardin, Diyarbakir ve Şanlıurfa yöresinin yöresel mutfağında hazırlanır.
Lohuk nasıl yapılır?
Lohuk konulurdu… kişi sayısına göre bardaklara soğuk su doldurulur, sonra bir kaşıkla bembeyaz bir tatlı alınır ve bu bardaklara batırılırdı… Tepsi dolaştırılırken herkes bardağını alır, önce macunu yer, sonra bardaktaki suyu içer ve bardakları tekrar tepsiye koyardı.
Sillik tatlısı nasıl yapılır?
Şıllık tatlısı tarifi nasıl yapılır? Tencereye su ve şekeri alın. … Kaynayınca tereyağını ekleyin, altını kapatın ve soğumaya bırakın. Un ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin. … Krep tavasını yağlayın ve her iki tarafını da pişirin. … Kreplerden birini bir tabağa koyun.Daha fazla makale…•20 Mart 2023
Harire tatlısı nereye ait?
Harire Tatlısı (Mardin Yöresi)16. Ağustos 2019
Şerbetli irmik tatlısı adı nedir?
İrmikle yapılan şerbetli tatlıların en sevilenlerinden biri olan Revani, orijinal tarifiyle listemizde yerini aldı! İşte şeker dengesi iyi, şerbetini tam çeken yumuşak Revani tarifi!
Gavul tatlısı nerenin?
Gebole tatlısı, Siirt ve çevresine özgü, çok sevilen ve beğenilen lezzetli bir tatlıdır. Her evde bulunabilen süt, un, şeker gibi malzemeler ve üzerine dökülen pekmezle, size bitmeyen enerji vadeden harika bir lezzettir. Ayrıca bu güzel tatlıya bir de efsane vardır.
Havdel tatlısı nerenin?
Batman’ın geleneksel tatlısıyla tanışın: Havdel! Pekmezin karamelize aromasıyla zenginleştirilen bu tatlı, mütevazı malzeme listeleriyle benzersiz lezzetleri yakalayan yöresel tariflerin çok güzel bir örneği.
Lök tatlısı nasıl yapılır?
Çobanoğlu, Lök’ün üretimi hakkında şu bilgileri verdi: “Dutları güneşte kurutuyoruz, sonra değirmenlerde un haline getiriyoruz ve cevizlerle birlikte yaklaşık 2,5-3 saat çırpıcıda çırpıyoruz. Tatlılığı var.” Dut yağı ve ceviz yağında başka hiçbir katkı maddesi, şeker veya benzeri bir şey bulunmuyor.
Lokma şerbeti nasıl yapılır?
Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için tencereye şeker ve suyu koyup karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısıp yaklaşık 10 dakika kadar bu şekilde pişiriyoruz. Limon suyunu ekleyip karıştırıp 5 dakika daha pişirip ocaktan alıyoruz.
Kül şerbeti nasıl yapılır?
Bunun için 2,5 kg odun külünü eleyip bir beze koyup 200 litre suda birkaç gün bekletirseniz bitkilerinize verebileceğiniz güzel bir şurup elde edersiniz. Evden aldığınız yumurta kabuklarını külle birlikte suya atıp şerbet yapabilirsiniz.
Şilofta tatlısı nasıl yapılır?
Şilofta tatlısı nasıl hazırlanır? Kaynayan şerbete şeker, tarçın ve karanfilleri ekleyip yaklaşık 7 dakika pişirin. Pişen tatlıya susamları ekleyin ve karıştırarak ocaktan alın. Üzerine ceviz koyarak servis edin.
Şibit tatlısı nasıl yapılır?
Şibit tatlısı nasıl hazırlanır: İki eşit parçaya bölün, her parçayı milföy hamuru kalınlığında açın ve bir tepside hafifçe pişirin. Baklava şeklindeki hamur, bir tencerede kaynar suya eritilmiş tereyağı ve şeker eklenerek yapılan şerbete eklenir. Uzun süre bekletilmeden servis edilir.
Pelte tatlısı nedir?
Jöle, meyve suyu veya püresi, şeker ve kıvam arttırıcılar (genellikle nişasta veya jelatin) ile pişirilerek hazırlanan ve soğuk olarak servis edilen jöle kıvamında bir tatlıdır.
Luzine tatlısı nereye ait?
Şırnak’ın Cizre ilçesinde genellikle Ramazan ayında hazırlanan, tarihi ve kültürüyle olduğu kadar mutfağıyla da dikkat çeken bölgenin ilk tescilli tatlısı olan Luzine, iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.
Demir tatlısı hangi yöreye ait?
Demir tatlısı bir lokma tatlısı türüdür. İran, Azerbaycan ve Türkiye’de özellikle Erzurum’da yapılır. Demir kalıplar kullanılarak yapıldığı için demir tatlısı olarak adlandırılır.
Kelle tatlısı nereye ait?
Sivas yöresinin çok eski tariflerinden biri; ana tatlı🤩24 Eylül 2022
Kıbrıs tatlısı hangi yöreye aittir?
Sadece anavatanı Kıbrıs’ta bulunan hafif ve lezzetli bir tatlı olan Kıbrıs tatlısı, Yunan tatlısı olarak da adlandırılır. Bu tatlıyı hazırlamak da oldukça kolaydır. Ayrıca buğday unu yerine ekmek kırıntısı kullanıldığı için kalori tasarrufu da sağlanır.