İçeriğe geç

Azarlama Kelimesinin Eş Anlamlısı Ne

Azat eş anlamlısı nedir?

Not: Kelime bazı kaynaklarda “emancipation” olarak kullanılıyor. “To” ve “to act” kelimeleri aynı anlama geldiğinden, kelime aynı şekilde de yazılabilir.

Yemin kelimesinin eş anlamlısı ne demek?

Birçok kaynağa göre, Eid kelimesinin en yaygın kullanılan eş anlamlısı “Eid” kelimesidir. Sadece bir eş anlamlısı olmasına ve tamamen yerini almamasına rağmen, “ahit” benzer bir kelime olarak kullanılabilir.

En azın eş anlamlısı nedir?

Less kelimesinin eş anlamlıları: Az, yetersiz, az, eksik, önemsiz, yetersiz, kıt ve tamamlanmamış olarak ifade edilebilir. Bunun yerine ‘less’ kelimesinin birçok eş anlamlısını kullanmak mümkündür.

Öfke kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Türk Dil Kurumu’na göre öfke kelimesinin anlamı: Bir yaralanmaya karşı gösterilen saldırganlık, hiddet, kızgınlık, öfke hali.

Azat mı azad mı?

Azat kelimesi Farsça dil ailesinden bir kelimedir. Bu anlamda bu ifadenin Farsça kökenli olduğunu söyleyebiliriz. Türk Dil Kurumu hem “özgürleşme” kelimesini hem de “özgürleşme” ifadesini ayrı ayrı açıklamıştır. Bu kelime serbest bırakılmış bir unsuru ifade etmek için kullanılır.

Azat nedir?

Farsça Azat ismi “özgür” veya “bağımsız” anlamına gelir. Bu isim tarih boyunca birçok kültür ve toplumda özgürlük ve bağımsızlığın sembolü olarak kullanılmıştır. Ayrıca, Azat isminin anlamı aynı zamanda kişinin kendi sınırlarını aşma, kendi yolunda gitme ve özgürce hareket etme arzusunu da ifade eder.

Eski zıt anlamlısı nedir?

Kelimelerde yeni ve eski vardır. Bu iki kelime birbirinin zıttıdır.

Helal kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Meşru, yasal veya uygun anlamına gelir. Haram teriminin zıttıdır. Genellikle mubah ile eşanlamlı olarak kullanılır.

Kalp kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Kalp, “kalp, hayatın merkezi sayılan organ, duygu ve hislerin merkezi olan kalp, orta, bir şeyin merkezi, kalp hastalığı, aşk, gönül” olarak tanımlanmaktadır.

Pahalının eş anlamı nedir?

Pahalı ve pahalı kelimeleri eş anlamlıdır. Çünkü hem pahalı hem de pahalı aynı şeyi ifade eder. İkisi arasında aynı semantik özellik vardır. Pahalı kelimesinin yalnızca bir eş anlamlısı vardır ve o da pahalıdır.

Savaşın eş anlamı nedir?

TDK’nın sözlüğüne baktığımızda Harp, Cenk, Martial, Struggle, Fight ve Struggle kelimelerinin aynı zamanda savaş kelimesine karşılık geldiğini görüyoruz.

Manasız eş anlamlısı nedir?

yersiz, uygunsuz, anlamsız, anlamsız.

Şakanın eş anlamlısı nedir?

Türk Dil Kurumu Sözlüğü’nde fıkra kelimesi; Karşıdaki kişiyi incitmeden, güldürmek veya eğlendirmek amacıyla söylenen eylem veya söz olarak tanımlanmaktadır.

Üzülmek kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Acımak, üzülmek, üzülmek, acıma duygusu hissetmek.

Mısırın eş anlamı nedir?

Kullanılan bir diğer isim ise “nehir kıyısındaki toprak” anlamına gelen ⟨tꜣ-mry⟩ idi. Yukarı Mısır için “kamışlık toprakları” anlamına gelen Ta-Sheme’aw (⟨tꜣ-šmꜥw⟩) ismi kullanılırken, Aşağı Mısır için “kuzey bölgesi” anlamına gelen “Ta-Mehew” (⟨tꜣ mḥw⟩) ismi kullanıldı.

Azad edilmek nasıl yazılır?

To do, to be, to act, to be, to be yardımcı fiilleriyle kurulan birleşik fiiller, ilk sözcükte ses düşmesi veya ses türetmesi yoksa ayrı yazılır: aşmak, sunmak, kurtarmak, dans etmek, anlamak, göç etmek, açıklamak, kabul etmek, hizmet etmek, hizmetkar olmak, fark etmek, aldatmak, bahsetmek, terk etmek…

Zahter eş anlamlısı nedir?

Zahter bitkisi genellikle dağlık alanlarda, özellikle Hatay, Kilis, Gaziantep ve Akdeniz iklimine sahip bölgelerde yetişir. Bilimsel adı Thymbra spicata L. olup hanımeli ailesine aittir. Zahter bitkisi birçok kişi tarafından kekik olarak da adlandırılır.

Asr eş anlamlısı nedir?

YAZI TİPİ BOYUTU. “Yüzyıl” kelimesinin eşanlamlısı olarak kullanılan kelimeler arasında “yüzyıl”, “dönem” ve “çağ” bulunur.

Manasız eş anlamlısı nedir?

yersiz, uygunsuz, anlamsız, anlamsız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Rus Escort