İçeriğe geç

Anıt Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir

Anının eş anlamı nedir?

Türkçede bir anlamı vardır. “Hatıra” kelimesinin eş anlamlıları hatıra ve yadigardır.

Anıtkabir’in eş anlamlısı nedir?

Konum ve Harita Anıtkabir, eskiden Rasattepe olarak bilinen, günümüzde Anıttepe olarak adlandırılan 906 m yüksekliğindeki bir tepe üzerinde yer almaktadır.

Anıt ve abide eş anlamlı mı?

“Anıt kelimesinin eş anlamlıları nelerdir?” sorusunun cevabı “anıt”, “eser”, “estelik”, “kaynak” ve “yadigar” kelimeleridir. Bu kelimeler eş anlamlı olarak kullanılır.

Eş anlamlısı nedir?

Eş anlamlı, eşanlamlı, alternatif veya eşanlamlı; farklı yazılışlarına rağmen aynı veya çok yakın anlamı olan kelimeler.

Gönül eş anlamlısı nedir?

Sami, gönül kelimesini “insan duygularının merkezi, kalbin manevi yönü, duygu, his, etki, şefkat, sevgi, ilgi, arzu, istek, coşku, meyil” olarak tanımlıyor ve “kalp, dil, fuad” kelimeleriyle eş anlamlı olduğunu belirtiyor.

Evin eş anlamlısı nedir?

Ev kelimesinin eş anlamlıları “mesken”, “yerleşim yeri”, “apartman”, “konak”, “yaşanacak yer” gibi kelimelerdir.

Anıt kelimesinin eş anlamı nedir?

1- Anıt: Arapçadan dilimize giren anıt kelimesi “ebed” kelimesinden gelir. Ebed kelimesi ebedi, kalıcı ve ebedi anlamına gelir.

Anıtkabir’de neden 24 Aslan var?

Türk milleti için kutsal değerlerle çevrili olan Anıtkabir’deki her mimari unsur farklı bir anlam taşıyor. Ata’nın Mezarı’na giden 262 metre uzunluğundaki Aslanlı Sokak’ın sağında ve solunda bulunan 24 aslan, “24 Oğuz boyu”nu temsil ediyor.

Atatürk’ün naaşı nerede?

Anıtkabir, AnkaraMustafa Kemal Atatürk / Mezarlığı

Anne baba eş anlamlısı nedir?

Aile için birkaç eşanlamlı sözcük vardır. Bu sözcükler ebeveynler, anne, baba ve’dir. “Akraba, akrabalık, hanedan, akran ve ikamet yeri” sözcükleri de eşanlamlı olarak kabul edilir.

Altın eş anlamlısı nedir?

Altın kelimesinin yerine kullanılan kelimeler arasında kıymetli kelimesi de bulunmaktadır. Değerli ve nitelikli kelimeleri altın kelimesinin eş anlamlıları olarak bilinmektedir.

Antın eş anlamı nedir?

Eid kelimesine baktığımızda, Eid kelimesini eş anlamlı olarak görüyoruz. Eid kelimesinin eş anlamlısı Eid olmasına rağmen, bu kelime yerine başka kelimeler de kullanılmaktadır. Buna göre, Qase ve Ahit kelimeleri de Eid kelimesinin eş anlamlısı olarak tercih edilebilir.

5.sınıf eş anlam nedir?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak anlamı aynı olan kelimelere eş anlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirlerinin yerine geçebilir. Bir cümlede eş anlamlı kelimeler değiştirildiğinde cümlenin anlamında bir değişiklik veya bozulma olmaz.

Eş ses nedir?

Eşsesli, sesteş veya eşsesli; telaffuzları aynı fakat anlamları farklı olan kelimeler.

Zıt anlam nedir?

Tam zıt anlamlara sahip kelimelere zıt anlamlı kelimeler denir. Başka bir deyişle, bunlara zıt anlamlı kelimeler de diyebiliriz.

Kanun eş anlamlısı nedir?

Hukuk sözcüğünün eşanlamlısı olarak “Recht” sözcüğüyle karşılaşıyoruz.

Cevabın eş anlamlısı nedir?

Türkçe’de “cevap” kelimesinin eş anlamlısı “cevap” kelimesidir. Cevap, bir eylem, bir metin, bir kelime, bir istek veya bir soruya verilen cevaptır. Cevap kelimesi aynı zamanda cevap kelimesiyle aynı anlama gelir.

Giysinin eş anlamlısı nedir?

Türk Dil Kurumu’na göre “giysi” sözcüğünün eş anlamlısı olarak “giysi” sözcüğünü kullanmak mümkündür.

Nehirin eş anlamlısı nedir?

Nehir kelimesi yerine, nehrin eş anlamlısı olan akış kelimesi de kullanılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir