İçeriğe geç

Möhkem Ne Demek Tdk

Möhkem ne anlama gelir?

Muhkem (Arapça: محكم), “hüküm süren, kurulan” anlamına gelen Arapça bir kelimedir. Kur’an-ı Kerim’de Âl-i İmran Suresi’nin 7. ayetinde geçen bu kelime, açık ve kesin hüküm veren ayetleri tanımlamak için kullanılır.

Muhkem ne demek TDK?

TDK verilerine göre Muhkem kelimesi; sağlam, hüküm verici, kuvvetlendirilmiş anlamına gelmektedir.

Mülhem ne demek TDK?

TDK’ya göre Mülhem, “birinin içinde doğmuş”, “esinlenmiş”, “birinin içine doğmuş” anlamına gelen bir sözcük olarak biliniyor.

Mükerrem ne demek TDK?

Tekrarlanan, tekrarlanan, tekrarlayan. Örnek cümle: “Bu listede yinelenen isimler var, bunları kaldırmamız gerekiyor.”

Mökkem nedir?

Mökkem (veya Möhkem) dar, iyi anlamına gelir.

Müstahkem ne demek?

Anlamı: Güçlendirilmiş kelimesi, güçlendirilmiş, takviye edilmiş veya korunmuş bir şey veya yeri ifade eder. Bu kelime genellikle askeri mevziler, kaleler veya savunma hatları gibi yapıları tanımlamak için kullanılır. Ayrıca güçlü ve sağlam karakterli insanları tanımlamak için de kullanılabilir.

Muhkem Arapça ne demek?

Fıkıh usulünde açıklık bakımından en üst seviyeye ulaşan, ayet ve hadislerin başka bir ihtimali ima etmeyecek şekilde açık anlamlarla ifade edildiği formülasyon türü için kullanılan bir terimdir.

Muhkem ayeti nedir?

İbn Kesir’e göre muhkem, manası açık olan ve manası kimseye gizli kalmayan âyetlerdir (İbn Kesir, I, 2008, 389). Muhkem âyetler için kullanılan bir diğer terim de ümmü’l-kitab kavramıdır. Zira Âl-i İmran Suresi’nin 7. âyetinde kuvvetli âyetler ümmü’l-kitab olarak nitelendirilmiştir.

Mensuh muhkem ne demek?

b) Nasih ayetler muhkem, nesh edilmiş ayetler müteşabihtir. Bu görüş İbn Abbas ve Abdullah b.

Minvalde ne demek TDK?

Türkçe’de Arapça kökenli bir kelime olan Minval, günlük hayatta “yol, biçim ve tarz” anlamında kullanılabilir. Minval kelimesi özellikle herhangi bir işte veya projede kullanılır. Güncel veya benzer durumlara karşı da kullanılabilir.

Mübhem ne demek TDK?

Kelime Anlamı: Belirsiz kelimesi, anlamı belirsiz veya muğlak olan bir şeyi ifade eder. Bu kelime genellikle belirsiz veya açıkça anlaşılmayan bir konuyu tanımlamak için kullanılır. Köken: “Belirsiz” kelimesi Arapça kökenlidir.

Münebbih ne demek?

[1] (‘) Teşvik.

Müfsit ne demek TDK?

Arapça “fesat çıkaran” anlamına gelen mufsid kelimesinden türemiştir. Sözlükte, rahatsız edici veya bozguncu anlamına gelir. Mufsid kelimesi, İslam teolojisinde inancı (inancı) geçersiz kılan durumlar için ve İslam hukukunda ise başlamış bir ibadetin bozulmasıyla kullanılan bir terimdir.

Mükaddes ne demek TDK?

Kökeni: “Kutsal” kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. Arapça “mukaddes” (مقدس) kelimesi “kutsal” veya “saygıdeğer” anlamına gelir. Anlamı: “Kutsal” bir şeyin kutsal veya saygıdeğer kabul edildiği anlamına gelir.

Müstamel TDK ne demek?

Kamus-ı Türkî’de kelimenin aslının Farsça, Arapçasının ise müstamel (kullanımda) olduğu yazılı olmakla birlikte, anlamı belirtilmemiştir: Çölde su gibi uzaktan gözüken ve “in’ikâs-ı ziyâ” (ışığın yansıması) sonucu oluşan durum.

Mükerim ne demek?

Bu ismin ilk anlamı; hoş karşılanan, saygı duyulan ve hürmet edilen kimsedir.

Mukimi nedir?

Kökeni: “Mukim” kelimesi Arapça kökenli bir terimdir. Arapça kökeni “k-w-m” (قوم) kökünden gelir. Anlamı: “Mukim” bir yerin “sakini” veya “kalıcı ikametgahı” anlamına gelen bir terimdir. Bu kelime belirli bir bölgede yaşayan veya düzenli olarak bir yerde kalan bir kişiyi ifade eder.

Mülhak ne demektir?

5737 sayılı Vakıflar Kanunu’na göre, 743 sayılı mülga Türk Medeni Kanunu’nun yürürlüğe girmesinden önce kurulmuş olup, yönetimi kurucuların altsoyu tarafından takip edilen vakıflara mülhak vakıf denir.

Münhezim ne anlama gelir?

(ﻣﻨﻬﺰﻢ) sıf. (ar. inhizām munhezim “yenilmiş olmak” kelimesinden) Yenilmiş, yenilmiş, fethedilmiş: On iki bin kâfir Münhezim oldu / Kimisi Kürt oldu, kimisi Münadim (Süleyman Çelebi).

Tavsiyeli Bağlantılar: Cari Hesap Nedir Kısaca Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir